Foto: LETA

Apvienības "Jaunlatvieši" līderis vasarā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis, kā arī sarakstā iekļauti bijušais deputāts Aldis Gobzems, 14. Saeimas deputāte Glorija Grevcova un aktieris Andris Bērziņš.

Centrālajā vēlēšanu komisijā portālu "Delfi" informēja, ka "Jaunlatviešu" līderis EP vēlēšanās būs Brēmanis, ar otro kārtas numuru startēs Grevcova, bet ar trešo – Jānis Dzenis.

"Jaunlatviešu" saraksta pēdējais numurs ir Gobzems.

EP vēlēšanās no apvienības kandidēs arī savulaik no "Latvija pirmajā vietā" uz 14. Saeimu kandidējusī Šarlote Šulca, no "Katram un katrai" (KuK) uz Saeimu kandidējušais Edgars Dārznieks, par Krievijas kara noziegumu slavināšanā apcietinātais Aivis Vasiļevskis un personības trenere Anna Lieckalniņa.

"Jaunlatviešu" sarakstā iekļauts arī savulaik no "Tautas varas spēks" uz Saeimu kandidējušais Jānis Straumītis, Olga Čerņavska, Krišjānis Valdemārs, blogeris Edijs Gribusts un no KuK uz Saeimu kandidējusī Gita Plaude.

Jāatzīmē, ka Straumītis internetā iemantojis atpazīstamību ar saviem centieniem meklēt "Satversmes oriģinālu". Straumīša argumentu pamatā pārsvarā ir kļūdainais pieņēmums, ka fakts, ka Latvijas Satversmes oriģinālais dokuments nav atrodams arhīvā, nozīmē to, ka tā faktiski nav spēkā.

Savukārt Brēmanis tiek tiesāts par naudas izkrāpšanu un piesavināšanos. Apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā, par ko tiek apsūdzēta Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos amatpersona, iepriekš informēja prokuratūrā.

Turpretim Vasiļevskis ziņās nonāca, kad prokuratūra trīs organizācijas "DVS Urantija" līderiem par Krievijas sāktā kara Ukrainā attaisnošanu un slavināšanu, kā arī nacionālā un etniskā naida provocēšanu piemērojusi naudas sodu un sabiedrisko darbu.

Jau iepriekš izskanējis, ka lietā iesaistītie ir "DVS Urantija" vadītāji Skaidrīte Aleksejeva un "dziednieks" Vents Vasiļevskis, kā arī viņa dēls – blogeris Aivis Vasiļevskis.

"Jaunlatviešu" EP kandidāti ir arī 14. Saeimas vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības kandidējušais Edgars Arkliņš, Dace Veingartnere, Agris Celitāns, aktieris Andris Bērziņš, no KuK uz Saeimu kandidējušais Artūrs Klēbahs.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!